2015. szeptember
tesztenkénti időlimit
2000 ms
tesztenkénti memórialimit
64 MiB
inputfájl
stdin
outputfájl
stdout

Egy kisfeszültséggel működő áramkörben egy vékony fémlemez van, amelyből egy automata körlemezeket vág ki. Feladatunk annak eldöntése, hogy az áramkör zárt marad-e a körlemezek eltávolítása után, van-e kontaktus az \(A\) és a \(B\) pont között.

A fémlemez \(N \times M\) (\(10 \leq N,M \leq 1000\)) téglalap alakú, amelyből \(K\) (\(0 \leq K \leq 100\)) kört vágunk ki. A körök metszhetik egymást, középpontjaik (\(x_i\), \(y_i\) egészek) a lemezen belül vannak, és a sugaraik (\(0 \leq r_i \leq min(N,M)\)) ismert egészek. A fémlemez \(N\) hosszú és \(M\) széles, az \(A\) pont az \(x=0\), míg a \(B\) pont az \(x=N\) helyen kapcsolódik a fémlemezhez (vagyis a lemez teljes oldalsó szélével össze vannak kötve). A körök kivágása a körlemez és kerületének eltávolításával jár, tehát az éppen érintkező körök érintkezési pontjai sem maradnak a fémlemezen.

A program olvassa be a standard input első sorából \(N\)-et, \(M\)-et és \(K\)-t, majd a következő \(K\) sorból a körök középpontjainak koordinátáit és sugarait (nemnegatív egészek), majd írja a standard output első és egyetlen sorába a „Vezet” vagy „Nem vezet” szavakat attól függően, hogy az áramkör zárt maradt-e a körök eltávolítása után.

Bemenet

Kimenet

Pontozás

Példák
Bemenet
55 50 4
25 45 10
10 40 12
22 21 15
50 12 13
Kimenet
Vezet

Megjegyzések

Információk
Azonosító:
is1
Cím:
2015. szeptember
Időlimit:
2000 ms
Memórialimit:
64 MiB
Típus:
batch

Megoldás beküldése
Beküldéshez lépj be vagy regisztrálj!